perjantai 21. joulukuuta 2012

21. luukku

21. joulukuuta 2012
Tämän päivän luukun aihe voisi olla elämäni hevoset, mutta muotoilisin sen ehkä paremmin minuun vaikutuksen tehneet hevoset. Niitä ei loppujen lopuksi ole paljoa, sillä minun hevosmaailmani pyörii tiiviisti oman tallin arjessa omien hevosten parissa. Pihviä ja Siltteriä minun tuskin tarvitsee edes mainita, sillä tämä kaksikko on se minun suurin innoittajani ja voimanlähde tässä harrastuksessa - tai oikeastaan elämäntavassa. Muutamia heidän lisäkseen on kuitenkin matkan varrelle on mahtunut...
 
 
shet-tamma Hagelunds Rakel

Tunneilla käydessäni talvi-kevät 2005, oli Rakel melkeinpä vakioratsuni. Tykkäsin jo tuolloin tammasta, sillä Rakelilta löytyy luonnetta ja hieman omaa tahtoakin. Kaverini osti Rakelin, ja poni jäi täten pois tunneilta. Pian Pihvi kuitenkin astui mukaan kuvioihin, ja yhteiselo jatkui niin ponien välillä - poneista keskenään tuli ihan hyvät kaverit, vaikka välillä olikin pientä eripuraa - kuin monilla yhteisillä maastoretkillä, lumihankilaukkailulla ja estehyppelyilläkin.
 
 
russ-tamma Kyra II
Kyra oli minulle projektiponi syksyllä 2009, tarkoituksena kaivaa ponin taitoja esille Ruotsista tulon jälkeen. Matkamme aikana ehdin tutustua tähän persoonalliseen poniin monessa mielessä, ja kehityin itse myös tuona aikana rutkasti. Kyran kanssa menoon kuuluivat myös jokakertaiset testaamiset pukkien ja pystyynhyppimisten merkeissä, ja useat ilmalennotkin ehdin tuolloin ottamaan. Pienistä ja hieman suuremmistakin vastoinkäymisistä huolimatta edistyimme sekä koulun, että estepuolen alkeilla.
 
 
 
rist-ruuna Redlight
Redi oli ehkäpä sellainen ensimmäinen, aavistuksen verran läheisempi hevostuttavuuteni. Poni oli minun ja kaverini heppakerhon hoitoheppa vuonna 2003, jonka kanssa tuli harjoiteltua monenlaista hevosten käsittelyn perusjuttua. Redi oli myös ensimmäinen isompi otus, jolla pääsin ratsastamaan shettiskertojen jälkeen. Ruuna oli samalla myös ratsuni ihka ensimmäisissä ratsastuskilpailuissani! :)
 
Me ennen kilpailuja vuonna 2003. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti